Vanligste frågor inför drömresan på mc

Här hittar du svar på dom mest vanligaste frågor

Är MC reseledare med på MC resorna?

Ja, vi har dansk MC reseledare med på alla MC resor. Är det större grupper på MC resorna har vi även reseledare som kan svenska. Våra reseledare har många erfarenheter och kunskap.

Är det följebil med på MC resorna?

Ja, vi har alltid en följebil med till bagage, kalla drycker och säkerhetsutrustning om oturen skulle komma. Följebilen kan i nödsituationer ta en gäst och en motorcykel.

Vad är inkluderat i priset?

Alla MC resor inkluderar flyg till och från Danmark, transport till och från flygplatsen i USA, motorcykelhyra med försäkring, alla hotell, dansk reseledare, följebil till bagage och annan säkerhetsutrustning för gruppen och utflykter som beskrivs i programmet.

Se mera under varje resa, under avsnittet ’om priset’. Vi inkluderar det mesta för att göra det enklast redan hemifrån, men under resan blir det också möjligt med tillköp.

Vilka extra utgifter skall räknas med?

Det är mycket individuellt, men självklart skall du ha USD till måltider som inte är inkluderade i resan. Måltider kostar typisk 15–20 USD för lunch och 20–30 USD för kvällsmat. I USA är det normalt att man ger drickspengar till chaufförer, guider och restauranter. På restauranter ger man minimum 15% av prisen. På hotell är det normalt att lägga 2 USD på rummet. Utöver kan det vara extra utflykter som du önskar att uppleva.

Hur mycket pengar går det åt till bensin?

Räkna med att du skall använda 15–20 USD/dag. Bränsle avgörs typisk när resan avslutas.

Kan jag betala hela resan när jag beställer?

Ja, det kan du. Du betalar bara hela beloppet som framgår på din faktura. Alla inbetalningar är elektroniska, så du inbetalar lätt på betalnings id som framgår nederst på din faktura. Är det under 3 månader till avgång, når du köper en resa, skall du betala hela beloppet när du beställer.

Kan jag betala resan med kreditkort?

Ja, det kan du. Ge oss besked när du beställer din resa, så skickar vi en säker länk till dig, där du kan betala med kreditkort online. Alla priser drages det 1,5% rabatt vid betalning med presentkort eller banköverförsel.

Hur mycket skall jag betala i depositum och när är förfallodag?

Vid din beställning betalar du 5000 DKK/peson. Övrigt belopp skall du betala senast 90 dagar innan avresan. Dato framgår på din faktura. Köper du resan när det är, under 90 dagar tillbaka till avresan, skall du betala hela beloppet när du beställer resan.

Kan jag delbetala?

Ja det kan du om du önskar detta. Vid din beställning betalar du depositum på 5000 DKK/person, och efter detta kan du betala ett fast belopp varje månad (minimumbelopp är 800 DKK). Senast 90 dagar innan avgång skall restbeloppet betalas. Du får ett kvitto på din e-postadress och även se hur mycket du saknar att betala av restbeloppet.

Hur är hotellstandarden och belägenheterna?

Vi har väljer en rimlig och bra hotellstandard med stora rum. Alla rum har egen dusch och toalett. Det kan vara hotellkedjor som ex. Days Inn, Best Western eller Super 8, men det kan också vara andra lokala hotell. Alla hotell är med pool, såvida detta inte är nämns under resebeskrivelsen. Dom flesta hotell är inkl. morgonmat. Belägenheten är oftast i mindre städer som stämmer lättast till vår tur. Vi kör oftast på mindre vägar där det är finast här och har flera lokala upplevelser.

Finns det WIFI på hotellen?

Dom flesta hotell erbjuder grattis WIFI på rummen eller i lobbyn. Signal kan vara ostabilt och i många öde områden kan det hända att det inte finns signal. Andra ställen kostar WIFI extra att få.

Kan jag beställa enkelrum?

Ja, det kan du. Detta kostar lite extra. Pris för enkelrum hittar du på varje resa, under menyn, om priset.

Skall jag köpa enkelrum när jag skall resa ensam?

Detta behöver du inte. Ca. 30% reser ensamma, men önskar att dela ett rum med en annan. Detta är endast möjligt om antalet resande passar till att dela rum. Ju tidigare du beställer din resa desto större chans har du för att dela rum med en annan gäst. Är det nära avgång gör vi vad vi kan för att hitta en du kan dela rum med.

Vilken flygplats väljs?

Vi flyger från Köpenhamn eller Billund (i Danmark), dock kommer det an på dom bästa flygtider och priser. Du kan mot ett tillägg välja den flygplats som du önskar. Kontakta oss för närmare möjligheter om du önskar denna möjlighet.

Är det direkt flyg?

Som utgångspunkt är det inte direktflyg. Vi använder större flygbolag som ex. KLM eller Lufthansa. Om du önskar att flyga direkt, kan vi kolla om det är möjligt till ett tillägg. Precis som vi gärna gör med andra tillval eller önskan. Flygturen är ofta med en mellanlandning, men två kan också förekomma om detta förkortar resan.

Kan jag köpa resa utan flyg?

Ja, om du själv önskar att ordna din flygresa, så är du välkommen till detta. Du träffar oss på första hotellet som beskrivs i programmet. Dock skall du vara uppmärksam på att vi har avtal med flygbolag och kan erbjuda flexibla resmöjligheter, andra ut- och hemdatum, uppgraderingar, förlängningar och mycket mera. Kontakta oss om du önskar att resa med utan flyg.

Vilken motorcykel skall jag välja?

En MC resa i USA, skall självklart passa dig bäst. Se Harley-Davidson modeller här. Du skall välja två modeller som du föredrar. Vi kan inte 100% garantera att du får den modell du önskar, men vår samarbetspartnare gör vad dom kan för att uppfylla ditt första önska. Har du en passagerare rekommendera vi modellen Street Glide Touring Edition, då detta ger bästa komfort för passageraren. Är du inte så hög kan vi rekommendera Softail Classic. Är du osäker kan du eventuellt besöka Harley förhandlare i ditt område, då dom ofta har många modeller hos sig.

Kan jag få en sissybar monterad?

Alla modeller ett litet ryggstöd till passageraren. Street Glide Touring Edition har ett format ryggstöd. Denna modell rekommenderas om du har en passagerare eller om du har problem med ryggen. Det är dock inte möjligt att få ryggstöd till den som skall köra, då dom inte monteras längre.

Skall jag själv taga hjälm med mig?

Det är grattis att låna en hjälm hos vår samarbetspartner som uthyr motorcyklarna. Hjälmarna är halvhjälmar och utan visir. Dom flesta föredrar att taga deras egen hjälm med sig. Egen hjälm skall vara DOT certifierad med ett märke. Det är ett krav att ha hjälm på sig.

Behöver jag att ta med mig regnkläder?

Vi rekommenderar att du har regnkläder med dig om det skulle börja att regna. Men vi hoppas att det inte skall användas.

Skall jag ha internationellt körkort?

Vi rekommenderar att du får ett internationellt körkort innan din resa. Det är inte ett krav hos vår samarbetspartner för att hyra en motorcykel, men bliver du stoppad av polis är det en fördel att kunna framvisa detta. Man skall vara 21 år och ha ett gällande nationalt motorcykelkörkort.

Skall jag ha motorcykelkörkort för att beställa en MC resa?

Ja, det krävs ett nationalt motorcykelkörkort. Du kan delta i bil om du inte har motorcykelkörkort.

Skall jag vara en rutinerad motorcyklist?

För din egen skull och för alla säkerhets skull bör du vara rutinerad och ha erfarenhet med att köra en tung motorcykel. Om det är möjligt, kan vi rekommendera att du tar en körtekniskkurs innan. Du kan anmäla dig till en dansk körteknikkurs hos FDM Jyllandsringen eller FDM Sjællandsringen, och kan du undersöka om det finns en lokal körteknikkurs.

Hur många är vi i en grupp?

Det är olika men vi det kan vara 14–22 motorcyklar/grupp. Det betyder inte så mycket egentligen då vi har ca. 50 % körningar på egen hand. Dvs. vi har olika sträckningar där man kan köra på egen hand. Grupperna är ofta par, singlar, familjer eller vänner.

Är det många tjejer med på turerna?

Det är olika men typisk är det 25–35 % tjejer med. Det är en mix mellan passagerare och dom som själv kör.

Kan jag ta barn med mig?

Ja det kan du. Vi har flera gånger haft gäster med större barn och det har varit en stor succés. Om det är två vuxna och ett barn, kan ni dela ett rum. Om ni väljer Street Glide Touring Edition, kan barnet t.om. somna utan att det händer något. Vi rekommenderar att barnet är minimum 10 år.

Hur snabbt kör vi?

MC reseledaren och dom första motorcyklar kör den tillåtna hastigheten. Dvs. ju längre bak du lägger dig i gruppen, ju mera gas skall du ge i perioder. Vi kör lite långsammare när vi ser att gruppen haltar, men vi skall också följa trafiken och hålla fokus på säkerheten.

Hur många kilometer kör vi under dagarna?

Det är väldigt olika, men dagsturerna är noggrant planlagt så det passar till dagen. Vi lämnar hotellet kl. 07.30 och är framme till nästa hotell vid 16.30-17.00 tiden. Vi har god tid till att köra dom kilometer vi skall och till att hålla pauser och se lite undervägs. Vi vill se till att ni upplever så mycket som möjligt och att vi använder minst möjligt på hotell.

Är det möjligt med egen körning?

Vi har noggrant planlagt sträckningar med möjlighet för egen körning. Idag är det ca. 50 %. Sträckningarna är handplockade där som det ger mening att köra på egen hand. Vi lägger stor vikt på att ingen tappas i gruppen och att alla får en bra upplevelse. Det kan ex vara när vi skall köra på Highway, köra över ett bergpass eller genom en nationalpark. Många ställen där det bara är en väg, men det kan även vara andra ställen som gör det möjligt. Varje år hittar vi nya sträckningar som är lämpliga till att köra på egen hand. Du är också välkommen till att följa med MC reseledaren.

Kan jag köra en tur efter vi har kommit fram till hotell?

Ja du kan köra en extra tur om du vil detta, men kör du i väg i längre tid, skall du komma ihåg att tanka din hoj, så att vi alla startar nästa morgon med samma mängd i våra tankar, så att vi inte blir försenade pga. en extra tankning.

Hur ofta har vi pauser och hur länge varar dom?

Det gör vi ca. varje 1½ timme beroende hur det går. Trafik och många andra faktorer kan ha inflyttande på tiden. Flera ställen är det dessutan planlagt attraktioner som skall upplevas i god tid. Det är lite olika hur länge pauserna varar, men när MC reseledaren kör sin motorcykel fram, så är det 2–3 minuter till avgång. Efter tankningar kör vi ca. 10 minuter efter sista motorcykel är tankad. Vid lunch upplyser reseledaren tid för avgång.

Skall jag ha visum till USA?

Det är ditt ansvar att inhämta nödvändiga tillstånd och du skall ansöka ESTA inresetillstånd.

Godkännandet gäller för obegränsat resande under två år i samma pass. Byts pass måste nytt tillstånd sökas.

ESTA inresetillstånd gör du på https://esta.cbp.dhs.gov. Välj ”svenska” och fyll i formuläret. Avgiften är US och betalas med kreditkort. Använd webbadressen vi har angivit ovan, då det finns flera webbplatser som tar extra betalt för att vidarebefordra ansökan.

När mottager jag flygbiljett och hotell lista inför resan?

Vi skickar alla reseinformationer med flygbiljett och hotell lista ca. tre veckor förre avgång. I materialet får ni även resemanual med praktiska informationer och en rekommenderad packlista.

Är det informationsmöte innan avresa?

Som utgångspunkt har vi inte detta. Men ni är alltid välkommen till att kontakta oss om ni har frågor eller önskar mera information. Följ gärna med på vår Facebook och hemsida för kommande reseföredrag.

Innan hela resan kick startas i USA och på turens första hotell, börjar allt med ett större informationsmöte.

Alle ture i USA indledes med et informationsmøde på det første hotel inden turen for alvor går i gang.