Forside Profil Kalender Betingelser Foto og video
 
 
 Sydstatsturen - Motorcykelrejse i USA´s Sydstarer

Del resan på Facebook  
Upplev turen genom bilderna.


Sydstaterna - Pris Garanti 2020
     
Sydstaterna - Pris Garanti 2021
     
 
   
New Orleans med hjulångare på Mississippi, The French Quarter och Bourbon

Sydstaterna - Musik, natur, historia och världens häftigaste mc-vägar.


Det kan inte bli bättre. Vi genomför en fantastisk resa genom några av USA´s allra vackraste områden och kryddar turen med världens mest attraktiva mc-vägar. Ovanpå det får du historia, kultur och musik av världsklass.

Vi kör genom sju stater, nämligen Louisiana, Mississippi, North Carolina, South Carolina, Tennessee, Georgia och Florida. Vi upplever bl.a. New Orleans, Memphis och Nashville, så rent musikaliskt är det både jazz, rock och country & western på programmet.

Det är inte enbart musiken som lockar på vår Systatstur, utan även möjligheten för att få uppleva ett Amerika som bjuder på ett fantastiskt landskap, spännande cajun food och speciella highways, som gör körningen på motorcykel till en helt unik upplevelse. Till exempel kör vi på USA´s vackraste highway, The Blue Ridge Parkway samt ”Tail of the Dragon” och Great Smoky Mountains

…Detta kan du bara inte missa

 
 
Dag 1 Avfärd - Sverige - USA

Avresa från Sverige. Äntligen så har den stora dagen kommit. Vi önskar er välkomna på flygplatsen i New Orleans och har ordnat med transport till hotellet. Har ni lust så tar vi en tur till Bourbon Street och öser på till tonerna av Jazz.

New Orleans utlämning av motorcyklar och en fantastisk mctur på Lake Pontchartrain Causeway
 
 
Upplev den vackra River Road på vägen till Memphis
Dag 2 En härlig upplevelsedag i New Orleans

Idag ska vi uppleva staden. Vi föreslår en förmiddagstur utmed Mississippi på en äkta hjulångare efterföljt av lunch på ett av de små mysiga ställena i The French Quarter. Du ska givetvis också på en tur genom den världsberömda Bourbon Street. Här finns det goda möjligheter att njuta av gatulivet och lyssna på svettig blues och traditionell jazz. Vi kan också rekommendera ett besök i St. Louis Cathedral, som är USA's äldsta aktiva katedral. På The French Market kan du tex shoppa sköldpaddsskal, torkade ormar eller kanske en uppstoppad alligator. Vi ses på hotellet, där du ska fylla i hyresavtalet på din nya Harley Davidson – din trogna följeslagare de kommande dagarna. Vi packar motorcyklarna på kvällen så vi är redo för en tidig start dagen efter.

 
 
Dag 3 - Ready for take-off? Starta MOTORCYKLARNA!

Dagens motorcykeltur går från New Orleans till Vicksburg, och vi startar med en helt fantastisk upplevelse, nämligen körturen på Lake Pontchartrain Causeway, som är världens längsta bro över vatten. Totalt är det 34,5 km asfalt fördelat över 9000 bropelare. Njut av utsikten från din Harley Davidson.

Vi kör ut ur Louisiana och in i Mississippi via små mysiga motorcykelvägar. Vi avslutar som tidigare nämnts, dagen i historiska Vicksburg, där vi övernattar. Staden spelade en viktig roll under det amerikanska inbördeskriget. I maj 1863 omringade General Ulysses S. Grant och hans Nordstatsarmé staden, som efter många och svåra strider kapitulerade den 4 juli. Nederlaget var början till slutet för Sydstaterna.

Memphis, Graceland, Sun Studiorna, B.B. King, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash, Carl Perkins
 
 
Harleyn sätter kursen mot Nashville i Tennessees countryside
Dag 4 - The River Road

Vi börjar dagen med en sträcka på den vackra Highway 61, som följer Mississippifloden, totalt 2 300 km från New Orleans, till Wyoming i Minnesota. Vägen kallas också The River Road, och på vår resa till Memphis, passerar vi bland annat ett antal stora plantager med imponerande huvudbyggnader, byggt i en svunnen tid när svarta slavar slet med sockerrör och bomull

På kvällen beger vi oss troligen till Beale Street i gamla Memphis downtown - där Blues and Rock n 'Roll föddes - och lyssnar på musik med kropp och själ.

 

 
 
Dag 5 Upplevelsedag i Memphis.

Vi börjar med ett besök i Graceland, där Elvis levde fram till sin död 1977. Varje år vallfärdar 600 000 turister till 3763 Elvis Presley Boulevard, stadens absolut mest kända adress. Vi kommer också att besöka Sun studios, där The King spelade in sin första singel, men även legender som BB Kung, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Johnny Cash, Carl Perkins och många andra har startat sina karriärer där.

Sist på dagen hamnar vi förmodligen åter i Beale Street, som ligger i den gamla Memphis Downtown. Här finns massor av arenor, restauranger och barer. Det är verkligen fullt ös, och efter mörkrets inbrott, vaknar kvarteret på allvar.

Rayman Auditorium, country-stjärnornas hem, och koncert i Grand Ole Opry
 
 
Nashville by night - Music city
Dag 6 Countrymusikens hemstad - Nashville

Vi sätter kurs mot Nashville och kör längs mysiga småvägar i Tennessee "countryside" - Njut av tystnaden och Sydstaternas atmosfär från din motorcykel. Sent på eftermiddagen når vi "Music City", som välförtjänt har fått etiketten "countrymusikens hemstad".

Nashville är huvudstad i Tennessee och har, som enda amerikanska stad av ”resebibeln” Lonely Planet, röstats fram som en av de topp 10 i världen i ”Best in Travel 2016”.

 
 
Dag 7 Upplevelsedag i Nashville

Vi stannar en extra dag i Nashville, och har gott om tid för ett besök i den gamla Rayman Auditorium, som byggdes 1880 av affärsmannen och ångbåtskaptenen, Thomas G. Ryman. Genom åren har olika personligheter, som WC Fields, Katharine Hepburn, Bob Hope, Mae West och presidenten Theodore Roosevelt, stått på scenen i auditoriet.

 

Sedan står det sightseeing på programmet. Vi kommer att se var och hur några av countrymusikens stjärnor bor. På kvällen ska vi tillsammans med andra country-fans till konserten på Grand Ole Opry, som i 90 år har varit countrymusikens fäste. Grand Ole Opry kallas också Söderns Carnegie Hall, varje fredag- och lördagkväll sänds direktradio till miljontals lyssnare över hela USA.

.

Jack Daniels destilleri i Lynchburg och historien om Jack Daniels och whiskeyn
 
 
Tail of the Dragon, Cherohala Skyway och Deals Gap
Dag 8 Jack Daniels destilleri

Vi fortsätter vår roadtrip söderut, och dagen idag är inte mindre intressant. Inte minst för att vi är på turné i Jack Daniels destilleri i Lynchburg och ska höra historien om Jack Daniels och whiskeyn med samma namn. Jack Daniels produceras endast här och exporteras sedan till 140 länder

I White Rabbit Bottle Shop kan du köpa din favorit-Jack, men om du letar efter Jack Daniels souvenirer ska du besöka Lynchburg Hardware & General Store, som ligger i närheten.

En paradox är att Jack D. destilleriet ligger i en "dry county" där all servering av alkohol är förbjudet! Boende i Chattanooga.

 
 
Dag 9 Tail of the Dragon, Cherohala Skyway och Deals Gap

Hallå! Hallå! Framför oss väntar en massa ”once in a lifetime MC-upplevelser”. Dagens rutt innehåller några av världens finaste och högst rankade mc-vägar någonsin.

Gör dig redo för den ultimata Harley-dagen med mc-körning i världsklass. Vi börjar på Cherohala Skyway, vars namn är en sammanslagning av Cherokee och Nantahala - de två stora skogarna, som vägen löper igenom. Vägen kostade över $ 100 miljoner dollar att bygga och invigdes 1996. Distansen är 69 km, och på din Harley Davidson förflyttar du dig från 900 fot till 5400 fot över havet.
Nu väntar en ny hårresande destination: nämligen Deals Gap, som är upptakten till den fantastiska "Tail of the Dragon", den har inte mindre än 311 utmanande kurvor fördelat på endast 18 km. Är du redo för en tur i karusellen? Vi avslutar dagen med att köra på en lång sträcka av The Foothills Parkway, där du kan njuta av den otroligt vackra utsikten över Great Smoky Mountains National Park. Övergripande en dag med massor av häftiga kurvor, vackra berg och unika vyer. Det kan inte bli bättre.

Blue Ridge Mountain Pkw och Great Smoky Mountain
 
 
På motorcykelsemester i Charleston söderns pärla
Dag 10 MC tur på världens vackraste landsväg och Smoky Mountain

Om du trodde att det var slut med stora körupplevelser så får du nog tänka om, för idag blir det ännu en hissnande tur. Därute väntar Blue Ridge Mountain Pkw, som betraktas av många som en av USA’s absolut vackraste vägar.

Dagens tripp tar oss genom Smoky Mountain National Park, den mest besökta nationalparken i USA och som ingår i UNESCO’s världsarvslista. Parken har en yta på 2 114 km2. Du kan se fram emot en super-de-lux-upplevelse.

Vi övernattar i Marion

 
 
Dag 11 Charleston – Söderns pärla

VI fortsätter vår resa söderut till Charleston, där vi kommer att övernatta. Staden grundades redan år 1670 och är en av USA's mest spännande och välbevarade städer.  På kvällen ska vi ut och se den gamla stadsdelen med sina kullerstensgator och hästdragna vagnar. Lägg också märke till de välbevarade, pastellfärgade husen i vackraste sydstatsstil.

Charleston undgick inbördeskrigets förödelse eftersom det aldrig intogs. Förra året kunde medborgarna glädjas över att deras stad utsågs till ”Town of the year”, i USA. Flera resemagasin nämner också Charleston som ”Söderns pärla”.

Mcsemester i USA vi besöker Boone Hall Plantage
 
 
Mcturen kommer i dag till solskens staten Florida
Dag 12 På äkta sydstatsmanér...

Vi börjar med mer sightseeing i Charleston; närmare bestämt i förorten Mt. Pleasant, där vi finner Söderns populäraste och mest fotograferade plantage, Boone Hall Plantation, som har varit platsen för åtskilliga filmscener. Du känner kanske igen byggnaderna från den populära tv-serien ”Nord – Syd” eller från filmen ”Rötter”.

Bone Hall grundades år 1681 och är därmed en av USA's äldsta aktiva plantager. Förr var bomull det man i huvudsak odlade; i dag är det jordgubbar, tomater och pumpa. Efter Bone Hill fortsätter vi längs småvägar till Savannah, där vi ska övernatta. Det är också här vi ska gå ut och äta stora biffar och dricka iskall öl i äkta sydstatsmanér.

 
 

Dag 13 The Sunshine state Florida

I dag bär det av söderut mot Orlando i Florida. Större delen av dagen följer vi de mindre vägarna och kommer tätt på Atlanten. Efter lunch kommer vi till hotellet, där vi (nästan gråtande) ska skiljas från våra underbara Harleys.

Shit happens! Vi tröstar oss med en kall öl vid poolen. Kanske två och en trevlig pratstund om resans många upplevelser.

Florida på en harley - Turen er kommet til sin afslutning
 
 
Vi flyver retur til Danmark efter en spændende MC-Rejse i US og kufferten fyldt med oplevelser
Dag 14 - Bye bye America

Sorry! - Men det är inget att göra åt; väskan ska packas. Men som tur är inte bara med kläder utan också med erfarenheter och upplevelser för livet.

Till flygplatsen och tack för den här gången. Vi påbörjar hemresan.

 
 
 
 
-Der tages forbehold for ændringer i programmet / tiderne.
 

Med i priset är:

• Följe/servicebil
• Flygbiljetter
• Sightseeing i New Orleans
• Sightseeing i Memphis
• Sightseeing i Nashville
• Alla övernattningar i delat dubbelrum. Alla hotell är med pool.
• Hyra av motorcykel (Harley Davidson 1600cc utan tillägg)
• Fri kilometer
• MC försäkringen
• Frukost på de flesta hotell
• Guider
• Transfer till och från flygplats i USA
• Betalning till en dansk reseförsäkring som heter Rejsegarantifond. Den täcker ev konkurs  (Gäller även för svenska resenärer) Annars   ombeds du att kontrollera dina försäkringar och sjukförsäkringar innan resan.
• Lån av hjälm (Om du inte föredrar att ha din egen med)
• Svensk resehandbok
• Flygplatsavgifter
 
 


Därför MC-USA:

Branschens högsta kundnöjdhet.
Stor säkerhet för genomförd resa. Vi har aldrig avbokat en tur.
Alltid fast och rättvist pris. Genomskådligt set-up och branschens bästa priser
Alltid testade och välorganiserade resor med rutinerade guider på mc/följebil.
Alltid fritt modellval utan tillägg. Gäller också 1600 cc Harley Davidson modeller.
Alltid de nyaste Harley Davidson modellerna. Maximalt ett år gamla.
Aldrig dolda avgifter, tillägg eller ”sista-minuten” prisjusteringar.

 
 
 

På turen kan man välja mellan olika Harleys

   
Copyright © MC USA - All rights reserved. Följ oss på: Facebook Hem | E-mail | Resor