Forside Profil Kalender Betingelser Foto og video
 
 
Sturgis kort over mc træf

Del rejsen på Facebook  


Se flere billeder fra turen.

MC rejsa Rocky Mountains og Sturgis MC træf 2019 MC Rejse til Sturgis motorcykel træf
     
MC rejsa Rocky Mountains og Sturgis MC træf 2020 80th Anniversary
     
MC rejsa Rocky Mountains, Yellowstone & Sturgis 2021- med bedste pris Garanti
     
 
   
Rocky Mountains, Yellow Stone og Sturgis...

Rocky Mountains, Yellow Stone och Sturgis...

Naturupplevelser  i världsklass och dessutom USA´s mest prestigefyllda mc-träff!
På din Harley Davidson får du kör- och naturupplevelser i världsklass. Bland annat färdas vi genom Yellowstone National Park med dess många varma källor samt så kör vi i imponerande Black Hills och de storslagna Rocky Mountains. Gläd dig också att uppleva historiska höjdpunkter som general Custers state park, Little Big Horn, minnesmärket för indianhövdingen Crazy Horse samt de berömda presidenthuvudena vid Mount Rushmore.

Vi färdas på Staternas vackraste - och ofta minsta - vägar och möter en stor variation av natur och djurliv, tex bisonoxar , älgar, prärievarg, vilda hästar och kanske en eller annan björn.
Men det är inte bara natur, för vi besöker också Sturgis Bike Week, som är en upplevelse av den andra världen. Sturgis är inte USA´s största rally, men där är USA´s äldsta och säkert också den mest prestigefyllda.
Eventet har också blivit kallat "The Grand daddy of Motorcycle Events"
De första åren fokuserade man mycket på race och stunts, men med tiden har Sturgis utvecklat sig till mycket mer och är idag en världens mest spännande mc-event och folkfest.
Dina upplevelser startar här nedanför. Trevlig resa och, förhoppningsvis, på återseende.

.

 
 
Dag 1. Välkommen till Denver

Ankomst till Denver International Airport i Colorado.
"How are you today?" Vi från MC-USA hälsar välkommen på flygplatsen, och efter incheckning är kvällen fri för egna aktiviteter. Det är 8 timmars tidsskillnad.


 
 
Ankomst til Denver USA
Dag 2. Har guld i mun.


Vi ska på sightseeing i Colorados huvudstad och uppleva många av de sevärdheter som denna charmerande storstad har att erbjuda, tex kan man besöka Denver Mint, där en stor del av Amerikas mynt tillverkas. Om du klarar säkerhetskontrollen kan du också få en glimt av landets guldreserver. Vi tillbringar dagen i historiska downtown Denver som ligger vackert vid foten av Rocky Mtn.
På kvällen kan man besöka ett av de många micro bryggerier - Du är i USA´s No. 1 Beer city så det finns en del att välja bland. I stan ligger också världens största bryggeri Coors beer som brygger nästan 6 miljoner liter öl per dygn - Skål. Men kom ihåg att när du vaknar dagen efter så står våra Harleys på rad.

 
 
Dag 3. Kurvor och Rocky Mountains

Starten på vår motorcykel tur - Vi sätter kurs mot Boulder och passerar snart The Flatirons, som är fem markanta berg, sida vid sida, alla med plana bergssidor. Vägen genom bergen innehåller oändligt med sköna mjuka kurvor, innan vi når fram till dagens höjdpunkt, The Rocky Mountains National Park. Samtidigt njuter vi åsynen av de två imponerande bergstopparna Two Sisters, och vi ser The Beaver Meadow Row, som är USA´s högst belägna asfalterade väg. Några av sträckorna ligger på över 4000 m höjd. Lunch avnjuter vi på Sloopys Grill i Grand Lake med vacker utsikt till det imponerande Mount Craig. Vi övernattar vid Steam Boat Springs som ligger 2000 m ö.h .

På motorcykel tur i Rocky mountains
 
 
De de allerbedste MC veje i USA
Dag 4. En av staternas allra bästa mc-vägar

Good morning! Ready for take-off? Starta motorn! Vår Harley Davidson karavan lämnar Steam Boat Springs, som i övrigt är ett känt skidresemål. Vi kör in i staten Utah och fortsätter mot Flaming Gorge, som är en av de mest populära destinationer i Utah när det gäller segling, vattensport, fiskeri och sjöfart. Gläd dig till en vacker tur på en av de allra bästa MC-vägarna med fantastiska naturscener. Turen är ratad 5 av 5 möjliga, av U S Motorcycle Roads.
Sist på dagen lämnar vi Utah och övernattar i Rock Spring, Wyoming.

 
 
Dag 5. I den Vilda Västerns tecken.

VI säger farväl till Rock Spring och sätter åter kursen mot Rocky Mountains. Dagens mål är Jackson Town, som är en äkta wild west by med massor av atmosfär och själ.  Jackson ligger i Jackson Hole dalen, som har fått sitt namn efter pälsjägaren David Jackson. Varför inte ses på "A milion dollar Bar" som har medverkat i många westerns. Besök också byns torg med sina 4 portar av älghorn. Se upp bara så du inte blir nedkörd av diligensen eller hamnar mitt i en skjutduell.


 
Det vilde Vesten på MC
 
 
Oplev yellow stone og Rockt Mountains fra en Harley
Dag 6. Genom Grant Teton till Yellow stone

Morgonpigga sätter vi kurs mot Mammoth Springs. Ännu en storslagen dag väntar oss, och vi startar den genom att köra genom Rocky Mountains, och in i Grand Teton National Park som har sitt namn från det 4,197 meter höga berg. Turen går vidare till Yellow Stone National Park, där vi stannar på spektakulära platser. Och dem är det många av. Riktigt många. Här avlöser den ena naturscenen den andra. Oslagbart.
Yellow Stone är USA´s första officiella nationalpark. Den täcker runt 9.000 km2 och har över 400 vattenfall. Parken är också känd för sina många varma källor, kokande lersjöar och över 3000 gejser varav Old Faithfull är den mest kända. Old Faithfull skjuter i genomsnitt vart 91 minut. Ett utbrott innehåller mellan 14.000 och 32.000 liter kokade vatten som skjuts upp till en höjd mellan 30 och 55 meter upp i luften. Allt som allt ett surrealistiskt ställe med massor av underjordisk aktivitet men också med ett storartat djurliv. Tex i form av bisonoxar, vargar, prärievargar, älgar, björnar, kronhjortar och olika arter av antiloper. Allt på en och samma dag där den ena naturscenen efter den andra kommer få dig att kippa efter andan. 
 
Dag 7. Sublim Harley körning och Buffalo Bills hemort.
Ännu en dag väntar med massor av kurvor och fantastiska vyer från din Harley Davidson. Vi kör på små vägar och ska bl a utforska Beartooth Highway, som är Staternas "back road number one". Du kan se framemot ca 200 miles med sublim Harley Davidson körning. Flera gånger kryssar vi mellan staterna Wyoming och Montana. Dagen slutar i Buffalo Bills hemort, Cody, där det är tid för ett besök på det historiska museet. Kvällsmaten kan du avnjuta på restaurangen "Irma" som är uppkallad efter Bills dotter.

MC tur og sublim Harley Davidson kørsel
 
 
MC rejser til Sturgis over Big Horn
 
Dag 8. Big Horn bergsklättring på MC.

Vi kör genom Big Horn National Forrest och passerar bland annat Bighorn Lake. Du ska förbereda dig på en vacker tur med stora möjligheter att få se bergsgetter, som har gett namn åt området. Har vi tur får vi också se vilda hästar, "moose" och kanske en björn eller två. Vi lämnar Big Horn via bergpasset på toppen av Cloud Peak. Har du höjdskräck ska du inte titta ner då vi är i ca 4.000 meters höjd. Övernattning sker i Gilette, Wyoming. Är du snabb kan du säkert bli barberad.

 
 
 
Dag 9. Vi anländer till Sturgis and the fun has just begun.

Dagens mål är Sturgis (Rapid City), och vi har planerat en verkligt läcker tur där vi bl a gör stopp vid Aladdin General Store. Vem vet; Kanske har du användning av ett uppstoppat älghuvud och då har du turen att kunna inhandla det här.
Efter lunch går turen genom den hårresande vackra Spearfish Canyon, där håller vi en pause i en av de spännande "lumber" byarna, nämligen Hulett, som bjuder på en äkta saloon från den gamla goda tiden. Byn är också känd för sin "no panties day" i förbindelse med Sturgisträffen, men vi behåller nog byxorna på, eller?
Om tiden tillåter kör vi ned genom huvudgatan i Sturgis och möter en fantastisk syn och ett sant mc-mecka. We arrived!


Sturgis bike week på mc
 
 
Sturgis til Black Hills
 
Dag 10. Sturgis - Hälsa på fyra presidenter, Custer och en Crazy Horse

Du kan antingen välja att använda dagen på egen hand eller att ta med på någon av de ikoniska turerna som träffen är känd för. Hos MC-USA körs turen till de vackra Black Hills Mountains. Vi passerar bla Mt Rushmore, där de fyra presidenterna Georg Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt och Abraham Lincoln är uthugget i bergssidan. Det imponerande konstverket är skapt av Gutzon Borglum som är av dansk härkomst.
Turen fortsätter till Crazy Horse Memorial, som startade redan 1948 och som ännu inte är färdigställt. Monumentet är inte mindre än världens största uthuggning i ett berg och är skapt till ära för hövdingen Crazy Horse, som besegrade general Custer och hans kompani vid det berömda slaget Little Big Horn.
Resten av dagen är på egen hand och det är massor att se på. Är du historieintresserad bör du besöka Custers Last Stand, där general Custer och hans män som nämnts ovanför, fick sätta livet till mot mer än 10.000 Sioux indianer. Utan hopp om seger red generalen och hans män på sina hästar i en rund ring och kämpade till sista man.

 
 
Dag 11. Sturgis - Bisonoxar i tusental och ett nålsöga

Är du pigg tar du med till Custer State Park, där världens största bestånd av de stora och majestätiska bisonoxarna håller till. Vi fortsätter turen på an av de mest eftertraktade mc-vägarna i USA, nämligen Needles High Way, som bland annat passerar genom två tunnlar , Iron Creek Tunnel och Needles Eye. Håll i hatten för här svänger det, det suger till i magen då vi tar oss genom skarpa kurvor, uppåt och nedåt.
Resten av dagen är på egen hand. Vi föreslår en tur genom huvudgatan i Sturgis och ett besök i "Full Throttle Saloon" som är en av de berömda bikerbarer i området. Redo för att "dansa på borden"?
Är du kapabel till en omgång "dvärgbrottning"? Det blir nåt att berätta om för dem där hemma.Needles highway sturgis
 
 
På harley tur til Badlands
Dag 12. Vi dansar med vargarna

Nej vi ska inte en tur till Mars. Vi ska till Badlands, som är ett naturområde som påminner om hur det skulle kunna vara om vi landat på Mars. Området har varit grunden i åtskilliga Hollywoodfilmer , tex "Starship Troopers" och även när Kevin Costner dansade med vargarna. Kanske en ide att se filmen innan avresan? Vi fortsätter via små vägar till Chadlon där vi övernattar.

 
 
 
Dag 13. Kurs mot Denver

Vi sätter åter kurs mot Denver, det är ingen återvändo. Efter lunch ankommer vi "Interstaten" och rullar den sista biten till uthyraren där vi lämnar tillbaka våra Harlyes. Om än motvilligt.


Harleyer på vejen til Denver
 
 
MC Rejser i USA
Dag 14. Avskedens timme närmar sig

Avresa. Bye, bye!

MC-USA säger tack för denna gången och önskar alla en god resa hem


 
 
Dag 15. Hem kära hem

Ankomst Denmark og ”home, sweet home”.
...

 
 
 
Mer om Sturgis och Black Hills Motorcycle Rally

 
 
Lite historia om Sturgis

Sturgis är inte USA´s största rally men det är en av USA´s äldsta och säkert också det mest prestigefyllda Rally som också har fått smeknamnet The "Grandaddy" of motorcycle events.
Första gången man höll det var 1938 och det blev starten av Jackpine Gypsies MC och blev marknadsfört under namnet Black Hills Classic efter de eftertraktade Black Hills som området bland annat är känt för.

Sturgis har hållits varje år med undantag av 1942 pga andra världskriget som medförde hårda restriktioner på bensin. De första år fokuserade man mycket på MC race och Stunts men med tiden har Sturgis utvecklat sig till mycket mer och är nog en av de mest spännande motorcycle events  i världen idag.

Träffen inbringar varje år mer än $ 800 miljoner till området och Sturgis by omsätter gott och väl $ 270.000 enbart på guider och sponsring. Mer om Sturgis.

MC Rejser Sturgis og Black Hills
 
 
Vilde Bisson på harley tur i USA
Wildlife

Både på vägen upp till Sturgis genom Yellowstone och i hela området omkring Sturgis finns vilda bisonoxar och den största nuvarande flock lever fortfarande i Yellowstone, som är ett av de enda ställen i USA där Bisonoxen aldrig blev utrotad.

 

 
 
Turen...

Vi har länge önskat att göra en Rocky Mountain-tur på de små bergsvägarna då det är något av den bästa MC-körningen i hela världen, vacker harmoni med några av de vildaste utsikterna över bergstopparna i "the Rockyes" - Vi har valt att göra denna turen tillsammans med vår tur till världens mest eftertraktade Motorcykelträff i USA. Det har blivit till en helt fantastisk tur med stor variation av naturscener, de vildaste utsikterna och med något av det extremaste inom mckörning i världen.
Något som får nackhåren att resa sig. Gläd dig.

Rocky Mountains tur ad de små bjergveje - Bedste MC kørsel i Verden
 
 
Sturgis mc træf og Black Hills MC Rally
Sturgis - Black Hills MC Rally

Sturgis - Black Hills MC Rally
Sturgis är en riktig mc-träff och vi har lagt in de bästa turerna som ett "must see" när man är i Sturgis - Vi besöker träffen i 3 dagar där vi tar turer i området åt alla de ikoniska highways och unika platser som vi kan uppleva träffen på ett äkta bikermaneer.

En enorm upplevelse med allt vad som hör hemma på en äkta amerikansk biker meet och med MCUSA.SE får du alla de ikoniska MC-turer med som är ett must see när du är i Sturgis.

Vi har bland annat lagt ett par flotta turer genom Black Hills och förbi Mt Rushmore, Crazy Horse, Needle highway, Camels eye, - samt turen till Badlands och the Wall.


 
 
-Med reservation för ändringar i programmet/tiderna.
 

Med i priset är:

• Följe/servicebil
• Flygbiljetter
• Sightseeing i Denver
• Alla övernattningar i delat dubbelrum.
• Hyra av motorcykel (Harley Davidson 1800cc utan tillägg)
• Fri kilometer
• MC försäkringen
• Frukost på de flesta hotell
• Guider
• Transfer till och från flygplats i USA
• Betalning till en reseförsäkring som heter Rejsegarantifond. Den täcker ev konkurs
   (Gäller även för svenska resenärer) Annars ombeds du att kontrollera dina försäkringar och sjukförsäkringar innan resan.
• Lån av hjälm (Om du inte föredrar att ha din egen med)
• Svensk resehandbok
• Flygplatsavgifter

 

Därför MC-USA:

Branschens högsta kundnöjdhet.
Stor säkerhet för genomförd resa. Vi har aldrig avbokat en tur.
Alltid fast och rättvist pris. Genomskådligt set-up och branschens bästa priser
Alltid testade och välorganiserade resor med rutinerade guider på mc/följebil.
Alltid fritt modellval utan tillägg. Gäller också 1800 cc Harley Davidson modeller.
Alltid de nyaste Harley Davidson modellerna. Maximalt ett år gamla.
Aldrig dolda avgifter, tillägg eller ”sista-minuten” prisjusteringar.

 

 

På turen kan man välja mellan olika Harleys

   
 
 
Copyright © MC USA - All rights reserved. Följ oss på: Facebook Hem | E-mail | Resor