Forside Profil Kalender Betingelser Foto og video
 
 
Kust till kust i USA på en Harley.

Del resan på Facebook  


Upplev turen genom bilderna.

till Kust Den ultimata resan 2020 Bedste pris Garanti
     
till Kust Den ultimata resan 2021 Bedste pris Garanti
     
 
   
 
Motorcykel tur i USA
Från kust till kust - Den ultimata upplevelsen
USA på kors och tvärs. Genom nio stater på loppet av tre spännande veckor fullpackat med upplevelser. Upptäck gräddan av Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada och Kalifornien. Från Atlanten till Stilla Havet och med badmöjlighet i Mexikanska Golfen.
Kust-till-kust resan är med sina ca 6 000 km vår längsta tur, och därför också den som bjuder på de mest varierande upplevelserna. Under tiden får du en god inblick i landet Amerika och dess storhet. Var dag bjuder på godbitar och handplockade upplevelser. Från Floridas hektiska nöjesparker till ändlösa landsvägssträckor och hisnande naturupplevelser av storhet och tystnad.
På körschemat står både storstad, öken, berg och prärie. Vi kör dessutom på den bästa av sträckorna när det gäller "The Mother Road"Route 66 – och tar vägen förbi storslagna Grand Canyon - en närmast magisk upplevelse. Vill du sätta kronan på verket så tar du en helikoptertur över detta naturens mästerverk.
Du ska också få uppleva fantastiska New Orleans, El-Paso, San Antonio och sist men inte minst spelstaden Las Vegas och stjärnornas Los Angeles.
Come on! Vi lovar dig den ultimata ”once in a lifetime experience”!
 
 
Dag 1

Så är det äntligen tid för ”goodbye Sweden” och ”hello America!”

Vi tar emot dig och ditt resesällskap på Orlando flygplats och ordnar med transport till hotellet. Vi har inte planlagt några aktiviteter på ankomstdagen. Med en tidsskillnad på 6 timmar är det nog skönt att bara få finna sig tillrätta och koppla av vid poolen

MC resa till Amerika
 
 
Daytona beach, main st. och Floridas största Harley Davidson butik
Dag 2 (Vilodag i Orlando)

Good morning, America! Efter frukosten håller vi informationsmöte, där du får alla praktiska upplysningar samt har möjlighet att ställa frågor. Därefter tar vi en heldagsutflykt. Vi ska bl.a. en tur till Daytona Beach och doppa tårna i Atlanten, för det är i realiteten här som vår fantastiska MC-resa har sin början.

Vi besöker också en av världens största Harley Davidson förrättningar, så du behöver inte gå ned i kvalitet. I övrigt är Daytona Beach också hemstad för många andra förrättningar med diverse spännande mc-utrustning. Det är mycket att se på, och att titta kostar i alla fall inte något.

Senare på dagen tar vi en promenad utmed Main Street, där alla de kända, och ökända, bikerbarerna ligger. Cheers!

 
 
Dag 3 (upplevelsedag i Orlando)

Idag har du möjlighet för att anmäla dig till dagens kommande tripp till de världskända nöjesparkerna, Universal Studios och Island of Adventures. Utöver att vara två av Orlandos mest kända nöjesparker är de också på topp sju över världens mest eftertraktade nöjesparker. Se fram emot en fantastisk dag med massor av upplevelser.

Vi kan eventuellt avsluta dagen med middag på världens största Hard Rock Cafe, eller kanske föredrar du en av de många mysiga och trevliga matställena i The City Walk i centrum av Orlando.

Upplevelsedag till Universal Studios med MC USA
 
 
Utlämning av motorcyklar. Senaste Harley modellerna
Dag 4

I Sverige är det en vanlig dag. Här i Florida är det lyckligtvis ”Stora Harley Dagen”, då du kommer att få hämta din kommande resekamrat. Efter en grundlig instruktion och det obligatoriska papperarbetet, är vi klar till take off före lunch. Äventyret har på allvar börjat.

Resten av dagen kör vi genom den frodiga ”sunshine state”, och i slutet på dagen kommer vi fram till vårt underbara hotell i Gainsville. Då är det som gjort för pool-tid. Och det kanske finns tid för att provsmaka från det lokala bryggeriet, Tipples Brew.

 
 
Dag 5

Vi fortsätter mot norr och tar vägen förbi Wakulla Springs, som bl.a. bjuder på världens största och djupaste färskvattenkälla. (Kanske är det den eftertraktade ungdomens källa!) Parken har ett rikt och varierat djurliv, bl.a. alligatorer, uttrar, sköldpaddor och otaliga färgglada fågelarter – däribland den vithövdade örnen.

Resan går vidare förbi Apalachicola National Forest, innan vi sätter kurs mot den Mexikanska Golfen. Det är en skön känsla att komma från Floridas sumpmark och känna den härliga, friska brisen från golfen. Vi kör på vackra vägar längs den kritvita sandstranden och har säkert tid för ett dopp. Vi avslutar dagens körtur i Destin, där vårt hotell ligger centralt placerat. Staden bjuder bl.a. på ett hav av goda fiskerestauranger. Det är inte illa, minsann!

 
 
 
 
PÅ mc längs den Mexikanska golfen till New Orleans
Dag 6

Idag korsar vi igenom delstaterna Alabama och Mississippi på väg till Louisiana. Dagens rutt går längs mindre vägar genom vidsträckta sumpmarker, som erbjuder möjligheten att ta en fantastisk air-boat tur , där du kan träffa på alligatorer och upptäcka det rika fågellivet.

Dagens destination är New Orleans, där jazzen föddes. Lyckligtvis så har The French Quarter blivit så pass mycket restaurerat efter den tropiska orkanen, Katrinas, ödeläggelser år 2005, att den goda stämningen har vänt tillbaka.

Vi tar en taxi till den berömda Bourbon Street och njuter av svettig musik och mega Margaritas i sällskap med turister från hela världen. Nu har du möjlighet för att vara uppe länge, för i morgon är det vilodag.

 
 
Dag 7 (vilodag i New Orleans)
Dagen idag är en ledig dag där du har möjlighet till avkoppling och/eller shopping.
Vi brukar ta en underbar båttur med Mississippis enda ångbåt i original. Du har möjlighet för att avnjuta lunchen ombord med utsikt över New Orleans skyline.
På kvällen bör du unna dig själv ett besök på en av de många restaurangerna som serverar Cajun food, det är en ”nationalrätt” i dessa trakter. En äkta “cajun meal” är en “3 pots” affär, nämligen 1) en skål med ris 2) en skål med huvudrätten – som regel bestående av kryddiga korvar, fläsk, räkor och andra skaldjur 3) olika grönsaker. Smaklig måltid!
 
Tabasco fabriken och Airboat tur
 
 
Tabasco fabriken och Airboat tur
Dag 8

Rise and shine! Vi lämnar New Orleans tidigt, så vi kan komma ut ur staden innan rusningstrafiken sätter igång.

Vi besöker vackra Avery Island, där världens enda Tabasco fabrik ligger. Verksamheten är bokstavligt talat ett hot hot familjeföretag.
Vi övernattar i staden Sulphur, som är känt som “the pride of Southwest Louisiana". Den titeln stöder vi gärna.

 
 
Dag 9

Vi fortsätter längs den Mexikanska Golfen och kör in i olje- och jordbruksstaten Texas
Istället för att köra på Houstons motorvägsmyller tar vi en liten färja som tar oss över till Galveston, där vi tar lunchrast. Om du har tur så kommer du att se delfiner och med stor säkerhet även en massa pelikaner.

Efter båtturen har vi en timmes körning längs kusten, innan vi kommer fram till vårt hotell.

 
På motorcykeltur genom Texas
 
 
River walk, the Alamo i San Antonio
Dag 10

Vi kör tvärs igenom Texas och övernattar i miljonstaden San Antonio, där vi besöker The Alamo. Här blev den legendariska folkhjälten David Crockett – tillsammans med 149 andra Texasbor – dödad den 6 mars 1836 i kampen mot den mexikanska armén. En ojämn konfrontation, där resultatet var givet i förväg.
På kvällen träffas vi på The River Walk, som är San Antonios stora turistattraktion. The River Walk följer San Antonio River och är rik på butiker, barer, restauranter och caféer.
Se fram emot en oförglömlig kväll.

 
 
Dag 11

Vi lämnar staden och kör vidare genom det enorma Texas. Dagen erbjuder oändliga vägar genom vidsträckta prärier och vackra landskap. Vi besöker domare Roy Beens ökända salong, där den självutnämnda domaren höll strikt rättvisa genom att hänga brottslingar på lördagar.

Efter att ha korsat floden Pecos, äter vi lunch på ett litet unikt utsiktsställe, där det är en fantastisk utsikt över floden och omgivande prärie.

Vi övernattar ”in the middle of nowhere” på ett litet ställe som drivs av indianer.

 
På prärien finner vi Judge Roy Beens beryktade Saloon
 
 
Från Texas till New Mexico på motorcykel i USA
Dag 12

Vi säger farväl till Texas och kör in till New Mexico. Här kommer vi med stor säkerhet att möta – och bli kontrollerade av - US Border Patrol, som gör ett stort arbete med att hålla narkotika och illegal invandring borta från USA. Kom ihåg att ha passet med dig.

Vi är nära Mexico, och slutar dagen i gränsstaden El Paso vid Rio Grande, där vi övernattar. På kvällen äter vi på en äkta Texas Steak House med kämpebiffar, som är lika fantastiska som atmosfären.

Vi avslutar eventuellt dagen med en promenad genom centrum och får ett smakprov på El Pasos historia, som går 400 år bakåt.

 
 
Dag 13

Dagens första mål är en liten by i gränsområdet, där vi njuter av utsökt hemlagad frukost på en liten lokal plats. Det är verkligen en annorlunda och trevlig upplevelse. Omvänt är vår ankomst och närvaro något som motsvarar årets händelse i byn.

Från New Mexico kör vi in i ökenstaten Arizona, som av många anses vara den vackraste av alla stater. Det är en lång dag på Harleyn, men dagens mål är värt allt arbete. Destinationen är, nämligen västra staden Tombstone, där den mest kända eldstriden i amerikansk historia ägde rum onsdag 26 oktober, 1881, kl 15. Uppgörelsens huvudpersoner var Doc Holiday och Wyatt Earp på en sida och bröderna Clanton och några medbrottslingar på andra sidan. Tre personer dödades i skottlossningen. Doc Holiday skadades medan Wyatt Earp undkom oskadd.

I Tombstone är det fortfarande cowboystämning. Inte minst tack vare de täckta trottoarerna och gammaldags salooner bakom de karaktäristiska svängdörrarna. Det är nästan som att kliva in i en filminspelning
Ett besök i Longhorn Saloon, eller Big Nose Kates Saloon är ett måste, liksom den lokala kyrkogården är en upplevelse i sig.

 
 
På Harley i Cowboystaden Tombstone
 
 
Upplev Arizona på MC
Dag 14

Se fram emot en fantastisk dag på din Harley, Arizona är perfekt för mc-folket. Du möter den ena fantastiska naturen efter den andra. Landskapet varierar från karg öken där jättekaktus med armarna i luften för länge sedan har övergett sig till de hårda men vackra omgivningarna.
Senare väntar steniga raviner och slingrande bergsvägar, vilket gör mc-körningen till ren glädje ..

Övernattning sker i den mysiga staden Buckeye, som ligger 50 km väster om huvudstaden Phoenix.

 
 
Dag 15

Vi fortsätter norrut. Återigen ska vi idag njuta av fantastiska Arizona, där naturen talar för sig själv. Vi färdas genom Presscott, som är en av statens mest spännande städer. Abraham Lincoln proklamerade det 1864 till huvudstaden, när guld upptäcktes i området. Senare har också Tucson haft den äran, men sedan 1899 har Phoenix burit titeln.

Efter att ha besökt Whisky Row, som i sin storhetstid hade 40 salonger, vi kör genom de röda klippornas stad Sedona. Vi kommer också att besöka USA: s äldsta kyrka med en intressant kaktusträdgård. Utanför kyrkan, kan du köpa mat av indianerna, som gör lokal mat. Ugh! Ugh! Det är starka grejer och inget för ”kärringar” av båda könen.

Vi övernattar i Route 66-staden Flagstaff. Historien berättar att nybyggare på väg västerut år 1876 reste den amerikanska flaggan i en tall för att markera unionens 100-årsdag. Därav namnet "Flagstaff".

 
Kust till kust på en Harley Davidson
 
 
Motorcykeltur i Grand Canyon
Dag 16

Vi lämnar Flagstaff för att besöka en av resans absoluta höjdpunkter: Grand Canyon. Vi har gott om tid i nationalparken, där det ena fantastiska fotomotivet avlöser det andra. Du kan också få taget ett foto av dig och din Harley Davidson precis vid kanten av avgrunden. Det kommer att imponera på din umgängeskrets. Under dagen har du möjlighet att besöka en Cinemax biograf som visar en fantastisk film om Grand Canyon. Du kan också välja att hoppa på en helikopter. En rundtur över ravinen kan verkligen rekommenderas.

Vi övernattar i Williams, som är en härlig stad på Route 66. Om vi har tur, lyckas vi få en av de lokala matställen att tända en eld och göra äkta cowboymat med coleslaw som åtnjuts tillsammans med levande musik. Senare finns det möjlighet för en drink på den lokala Canyon Club.

I Williams, har du möjlighet att köpa Route 66 souvenirer av alla slag.

 
 
Dag 17 (Las Vegas)

Dagen erbjuder den absolut bästa och mest välbevarade sträckan av Route 66. Vi kör igenom städerna Ash Fork, Seligman och Kingman. Vid lunchtid kommer vi till malmletarstaden Oatman, som är ganska unik. Bland annat går det vilda, men fredlig, åsnor runt på stadens gator. Den sanna western stämningen är intakt och omfattar revolverdueller på stadens huvudgata.

Efter Oatman beger vi oss till Las Vegas, där vi kommer att bo på Stratosphere Casino Hotel och Tower, som med sina 3 800 rum är ett av stadens största hotell. Njut av underbar mat och en spektakulär utsikt från tornet, stadens högsta. Du har möjlighet att hoppa i poolen, både 8:e och 25:e våningen.

 
Upplev Route 66 på en motorcykel
 
 
Från Route 66 till Las Vegas på MC
Dag 18 (1 vilodag i Las Vegas)

Vilodag. Alltså om det är möjligt att vila i Vegas. Det finns nämligen mycket att se och göra i denna fantastiska, spännande, ambitiösa, förföriska och ibland helt fruktansvärda och hemska stad. Granna neonskyltar, jättehotell, kasinon överallt, nöjen av alla slag, shower, konserter och solister i världsklass.

På förmiddagen föreslår vi en resa till ett av USA: s största outlets där alla shop-o-holic kan få sina behov tillgodosedda. På kvällen kör vi upp på "the strip" till den berömda "Welcome to Las Vegas" skylten och får att ta ett gruppfoto. Efteråt stannar vi framför "Bellagio Hotel and Casino" och njuter av det som är utan tvekan världens mest spektakulära fontän, som ackompanjeras av musik. Vackert. Vackert. Och sedan är det fria händer i denna världens förlustelsestad nr. 1. Du kanske har tur i spel.

Till sist, kom ihåg; What happens in Vegas, stays in Vegas.


 
 
Dag 19
Vi lämnar spelstaden med kurs mot Los Angeles i Kalifornien.
Vi äter lunch på en äkta 50-diner, men annars är kompassen inställd på LA och uthyraren, där det är dags att ta ett tårfyllt avsked till din bästa vän, Harley D.
Vi har ordnat transport till hotellet. Kan ett dopp i poolen i sällskap med en iskall Budweiser locka?

Las Vegas till Los Angeles på motorcykel
 
 
Hollywood Boulevard, Beverly Hills, Venice beach
Dag 20 (Upplevelsedag Los Angeles)

Det är dock inte slut med upplevelser. Bussen står klar och tar oss till Hollywood Boulevard, där vi tar en promenad på "walk of fame" vid Man´s Chinese Theater, där alla stjärnor med kända skådespelares namn finns i trottoaren. Vi kommer också att besöka världens dyraste shoppinggata, Rodeo Drive, Beverly Hills, där Pretty Woman i skapelse av Julia Roberts powershoppade tillsammans med Richard Geere. Ska du ha gåvor med hem så har du möjlighet här.

Därefter kör vi till Venice Beach där du på ett passande sätt kan avsluta "coast to coast" med en rundtur i Stilla Havet. Vi promenerar längs vattnet till Santa Monica Pier och stannar vid skylten som säger här slutar Route 66.

Vi rekommenderar att du njuter av en måltid på den fantastiska fiskrestaurangen Bubba Gump, som är inspirerad av filmen Forest Gump med Tom Hanks i huvudrollen.


 
 
Dag 21
Suck! Vi packar våra väskor och påbörjar hemresan.

Från Route 66 till Las Vegas på MC
 
 
 
Hollywood Boulevard, Beverly Hills, Venice beach
Dag 22
Ankomst till Sverige och tack för trevligt sällskap. Vi ses förhoppningsvis en annan gång.

 
 
 
 
-Med reservation för ändringar i programmet/tiderna.

Därför MC-USA:

Branschens högsta kundnöjdhet.
Stor säkerhet för genomförd resa. Vi har aldrig avbokat en tur.
Alltid fast och rättvist pris. Genomskådligt set-up och branschens bästa priser
Alltid testade och välorganiserade resor med rutinerade guider på mc/följebil.
Alltid fritt modellval utan tillägg. Gäller också 1600 cc Harley Davidson modeller.
Alltid de nyaste Harley Davidson modellerna. Maximalt ett år gamla.
Aldrig dolda avgifter, tillägg eller ”sista-minuten” prisjusteringar.

 


Med i priset är:

• Följe/servicebil
• Flygbiljetter
• Sightseeing i Orlando
• Sightseeing i New Orleans
• Sightseeing i Las Vegas
• Sightseeing i Los Angeles
• Alla övernattningar i delat dubbelrum. Alla hotell är med pool.
• Hyra av motorcykel (Harley Davidson 1600cc utan tillägg)
• Fri kilometer
• MC försäkringen
• Fri kilometer
• Frukost på de flesta hotell
• Guider
• Transfer till och från flygplats i USA
• Betalning till en dansk reseförsäkring som heter Rejsegarantifond. Den täcker ev konkurs
   (Gäller även för svenska resenärer) Annars ombeds du att kontrollera dina försäkringar och sjukförsäkringar innan resan.
• Lån av hjälm (Om du inte föredrar att ha din egen med)
• Svensk resehandbok
• Flygplatsavgifter
 
 
 

På turen kan man välja mellan olika Harleys

   
 
 
 
Copyright © MC USA - All rights reserved. Följ oss på: Facebook Hem | E-mail | Resor