Forside Profil Kalender Betingelser Foto og video
 
 
Route 66 den legendariska Highway

Del resan på Facebook  


;

Upplev turen genom bilderna.

MC Rejsa Route 66 & Arizona 2019 med bedste pris Garanti
     
Route 66 & Arizona 2020 med bedste pris Garanti
     
Arizona -Sommer 2020 - Specialtur 15 dg. Las Vegas - Denver Colorado i sommerferien - MC tur USA...
     
Route 66 & Arizona 2021 med bedste pris Garanti
     
 
   
 
ROUTE 66 & ARIZONA ”vilda västern på Harley”

”River deep. Mountains high” är en passande beskrivning på denna resa, där du kan se fram emot naturupplevelser i världsklass. Gläd dig till att få uppleva välbevarade ”vilda västern” och den vida prärien med indianreservat, där de mustanger du möter, inte är på fyra hjul, utan på fyra ben och som rör sig fritt i omgivningen.

I harmoniskt samspel med din Harley Davidson, färdas du genom några av de mest spännande områdena i USA. Vi besöker några av världens vackraste nationalparker, t ex Grand Canyon med sin storhet, skönhet och stillhet, något som verkligen gör intryck. Men du kan också se fram emot att besöka storslagna parker som Bryce Canyon, Archers National Park, Zion och Joshua Tree.

Vår tripp för oss genom fyra stater och bjuder också på Petrified Forest (den förstenade skogen), som är 250 miljoner gamla, förstenade trädstammar som ligger spritt över hela öknen. Vi kör även genom Painted Desert – ett otroligt vackert ökenområde med pastellfärgade klippor.

Men det är inte bara naturupplevelser, för vi startar äventyret i Los Angeles, där vi bl. a. besöker Hollywood. Senare passerar vi även spelstaden Las Vegas, som inte bara erbjuder kasinon och all världens underhållning, utan också enorma outlets med märkesvaror till låga priser.

Som en extra krydda får du det bästa stycket av ”The Mother Road”, nämligen legendariska Route 66, som är som gjord för cruising i USA.

Sist men inte minst; Se framemot ett varmt och skönt klimat, som är som gjort för att upplevas på mc. Turen är på ca 4 000 km, och vi kör på förhållandevis lugna vägar där alla kan hänga med.

 

Dag 1 - Welcome to America - Kalifornien
Avresa från Sverige och ”welcome to Los Angeles”, där vi möter upp på flygplatsen. Vi har naturligtvis ordnat med transport till hotellet, men annars har vi inte planlagt några aktiviteter. Med en tidsskillnad på nio timmar så lockar nog avkoppling vid poolen mest.
Vi startar mc turen i Los Angeles
 
 
Beverly Hills, Hollywood Boulevard, walk of fame, Santa Monica Pier och Venice Beach
Dag 2 Beverly Hills, Hollywood Boulevard, walk of fame, Santa Monica Pier och Venice Beach.

Är du redo? För i dag ska vi nämligen på sightseeing i LA och besöka några av de bästa ställena i denna enorma stad. Vi börjar med Hollywood Boulevard, där vi bland annat går till ”walk of fame” trottoaren med alla stjärnorna i. Har du tur (eller otur), får du möjlighet att bli fotograferad tillsammans med Marilyn Monroe, Elvis Presley och andra kändisar. Vi garanterar dock inte äktheten. Det gör vi istället på Rodeo Drive, Beverly Hills, som är världens dyraste affärsstråk. Det var här som Richard Geere shoppade med Julia Roberts i filmen Pretty Woman.
Där efter kör vi till Santa Monica Pier, där vi stiftar bekantskap med många intressanta bodar. Dessutom är det här som den legendariska Route 66 officiellt slutar.

Vi avnjuter lunchen på fiskrestaurangen, Bubba Gump, som har fått sitt namn från filmen Forest Gump med Tom Hanks i huvudrollen. Mätta och belåtna fortsätter vi längs med Stilla Havet till Venice Beach. Det är mycket sevärdheter på vägen dit, t ex all världens olika människotyper, massor av bodar och spännande butiker. Allt som allt blir det en härlig upplevelse. Har du lust kan du ta ett dopp i böljan den blå, men vi varnar er: Det kan bli ett kallt dopp.


 
 
Dag 3 Universal studios

Vi föreslår en tur till den världskända nöjesparken, Universal Studios, som utöver att vara LA´s mest kända också är på topp 5 över världens mest eftertraktade nöjesparker.

Parken har många attraktioner i både 3 och 4D, liksom det är flera olika teman för både stor och liten. Men inte nog med det: som det enda stället i världen kan du också besöka olika studios och se tv-serier och film spelas in på plats.

Allt som allt blir det en riktigt trevlig dag med oförglömliga upplevelser, som du naturligtvis bör delta i.

Utflykt till Universal studios
 
 
Utlämning av motorcyklar i Los Angeles
Dag 4 Utlämning av motorcyklar

Morgonstund har guld i mun! Du får inte lov att sova bort dagen då vi beger oss relativt tidigt från hotellet. Det har nämligen blivit tid för Harley Davidson och uthyraren väntar på oss.

Dagens etapp går från LA genom Joshua Tree National Park, där två olika öken-ekosystem – Mojave och Colorado – möts och skapar en fascinerande variation av växtlighet och djur. Vi njuter av mångfalden och landskapet med dess unika klippformationer. Området ändrar sig fullständigt från öken till skog, och bjuder på en vacker och annorlunda upplevelse.

Vi övernattar i parken.

 
 
Dag 5 Joshua Tree National Park

Vi fortsätter på små kurviga vägar med massor av kurvor till whiskybyn Prescott, som Abraham Lincoln utnämnde till huvudstad 1864, då man fann guld i området. (Senare har också Tucson haft äran, men sedan 1899 har Phoenix varit statens officiella huvudstad.)

Prescott är en av USA äldsta cowboystäder och innehar bl. a. Arizonas äldsta saloon. Efter att vi har besökt Whiskey Row, som i sin storhetstid hade över 40 salooner, är det säkert tid att gå till sängs.

 
 
Upplev Joshua Tree National Park på en Harley
 
 
Cowboystäder, Prescott och Sedona
Dag 6 Cowboystäder, Prescott och Sedona

En fantastisk dag väntar oss i vackra Arizona. Bl. a.. kör vi upp genom ett mycket vackert bergspass för att komma till Sedona, som är känt som staden med de röda bergen.

Vi njuter av både staden och vår lunch innan vi tar oss genom kurva efter kurva, tills vi belåtna kommer till Route 66 staden, Holbrook i Navajo county.Route 66 staden, Holbrook blev grundat 1881, då järnvägen mellan Atlanten och Stilla Havet blev byggt. Staden har sitt namn efter järnvägens första chefsingenjör.

Vi övernattar i Route 66 staden, Holbrook.


 
 
Dag 7 Petrified Forest de förstenade träd

Dagens första mål är den spännande nationalparken Petrified Forest, som är mest känd för sina många förstenade träd, som är 225 miljoner år gamla. Det är en otrolig syn; ja, man tror knappt sina ögon, när man ser de stora ”trädstammarna” spegla regnbågens alla färger.

En del av Petrified Forest bjuder också på något av USA´s mest välbevarade Painted Desert, som är ett otroligt vackert ökenområde med pastellfärgade klippor och ett rikt djurliv.

Vi fortsätter på små vägar mot nord och passerar genom flera indianreservat. Om vi har tur så kommer vi tätt på de vilda Mustangerna, som är lika ståtliga som bilen med samma namn.

Vi är i Navajo land, och övernattar i reservatet vid staden Kayenta, som på navajo heter Toh-Den-Nas-Shai. Översatt till engelska betyder namnet "Little fingers of running water".


Cowboystäder och förstenade träd
 
 
På motorcykel genom Indianreservat till Monument Valley
Dag 8 Genom Indianreservat till Monument Valley

Dagen i dag bjuder på en god inblick i hur nutidens indianer lever. För riktigt många är tillvaron inte en dans på rosor, för att uttrycka sig milt.

Vi möter säkerligen på vilda hästar och åsnor på vår väg till Monument Valley, som inte är någon traditionell dal, utan ett helt unikt landskap format av erosion genom miljoner år. Vyerna är helt unika med röda fristående klippor, som skjuter upp ur marken utspritt över hela landskapet, som genom åren har varit en naturlig scen i otaliga westerns. John Wayne var hemmastadd i dessa trakter.

Vi avslutar dagen i staten Utah, där vi övernattar i Moab.


 
 
Dag 9 Archers - Naturscener i världsklass

Vi kör genom Arches National Park. ”Arches” betyder som välbekant bågskytt, och när man har besökt parken, förstår man till fullo namnet, för det är över 2 200 bågar av klippor i parken. Inget annat ställe i världen finns det en så hög koncentration av dessa naturskapta bågar.

Men Arches National Park har annat än bågar på menyn, nämligen naturscener i världsklass.

Efter att ha fyllt på med många goda upplevelser, går turen vidare till övernattning i Torrey, som blev grundat av nybyggare, primärt mormoner under 1880-talet. Staden är uppkallad efter Jay L. Torrey, som var initiativtagare till skapandet av tre frivilliga kavalleriregementen under det Spansk-Amerikanska kriget.

 
 
Archers NP bjuder på naturscener i världsklass
 
 
Bryce Canyon National Park i MC höjd
Dag 10 Bryce Canyon National Park

En supervacker dag väntar oss. Inte minst för att dagens slutdestination är en av turens absoluta höjdpunkter, nämligen Bryce Canyon National Park, där smala, röda sandstenspelare sträcker sig mot himlen så långt ögat kan nå. ”Ett helvetes ställe att mista en ko på”. ”Även en hängiven mormon är tvungen att ta till kraftfulla ord då han ombeds att beskriva området”.

Vägen genom parken är cirka 30 kilometer lång, och den tar oss förbi en rad spektakulära klippformationer och utsiktsplatser med talande namn som Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point och Bryce Point.

Se framemot att få uppleva ett helt unikt landskap, som vart år har ca 1,7 miljoner besökare. Vi spenderar mycket tid i parken, för vi avslutar dagen på vårt hotell som ligger strax utanför.

 
 
Dag 11 Zion National Park

Zion National Park, here we come! Parken är inte känd som den mest besökta nationalparken, men därför är den inte mindre spännande. I motsats till t ex Grand Canyon upplever du Zion nere från botten. Du kan se framemot en park full av raviner, tunnlar och utmanande vandringsleder.

En tur med en shuttlebus är enda sättet att nå parkens allra heligaste, som är utgångspunkten för spännande promenader, t ex in dit där flodbädden blir smalare och smalare – och plötsligt kan du inte komma längre (såvida inte du kan gå på vatten) Har du tur så ser du en fiskande häger eller kanske en ekorre i nödutgången.

Vi avslutar dagen i staden Hurricane i Utah. Det är dock ingen garanti för stormväder.


Zion National Park, är nog världens vackraste naturupplevelse
 
 
Page och Horseshoe Bend på mcsemester i USA
Dag 12 Vermilion cliffs och Horseshoe Bend

I dag kopplar vi av med en kort tur till staden Page. Därefter finns det tid till en halv fridag. Du kan slappna av eller köra en tur i omgivningen och njuta av den vackra naturen. Kanske känner du för en segeltur på sjön, Lake Powell, som är nästan 300 km lång och en av de största vattenreservoarer i hela USA.

Strax utanför Page gör vi uppehåll, där Lake Powell möter Glen Canyon dämningen, också en av de största i Staterna. I Carl Hayden Visitor Center kan du se en utställning som visar bygget av dämningen. Det är fri entré.


 
 
Dag 13 Grand Canyon

Dagen i dag är utan tvivel en av turens absoluta höjdpunkter. Vi ska besöka Grand Canyon, som är betydligt mycket större, än du någonsin kan föreställa dig, och du kan gott och väl förbereda dig på några magiska ögonblick. Detta naturskapta vidunder är hela 446 km lång och upp till 25 km bred. Där ravinen är som djupast, uppifrån kanten och ner till Colorado floden, som slingrar sig i botten, är det 2 744 m.

Under färden avlöser det ena fantastiska fotomotivet det andra. Du kan också få en bild taget på dig och din Harley helt ute på kanten av avgrunden. Det kommer att imponera på polarna där hemma. I loppet av dagen har du möjlighet för att besöka en IMAX biograf, som visar en fantastisk film om Grand Canyon. Eller så kan du välja att ta en helikopter. En tur över ravinen kan verkligen rekommenderas.

Vi vänder Grand Canyon ryggen i slutet på dagen och kör till vårt hotell i Williams, som är en fantastisk stad vid Route 66. Om vi har tur, lyckas vi att få ett av de lokala matställena att tända en bål och tillaga autentisk cowboymat med coleslaw, som vi avnjuter till tonerna av levande musik. Senare är det möjlighet för en drink på den lokala Canyon Club.
I Williams har du möjlighet att köpa olika slags Route 66 souvenirer.

 
 
På MC tur i Grand Canyon
 
 
Route 66 och den gamle cowboystaden
Dag 14 - Route 66 och den gamle cowboystaden

I dag kör vi på den absolut mest spännande sträckan av Route 66, och håller pauser vid de mest kända och legendariska städerna på ”The Mother Road”. Bl. a.. kör vi till den gamla guldgrävarbyn, Oatman, som efter 223 kurvor ligger och gömmer sig i ett litet bergspass. I byn är det pistoldueller på öppen gata, och en stor flock av ”vilda” åsnor som går fritt omkring.

Vi avnjuter vår lunch i byn, innan vi kör ned i dalen till Colorado floden och sätter kursen mot Las Vegas, där vi övernattar. Innan besöker vi den legendariske Hackberry General Store, som tidigare var en tankstation och matställe. I dag är det ett enastående historiskt vittne om en svunnen tid.


 
 
Dag 15 Las Vegas

Las Vegas. Helt vilt. Fantastiskt, medryckande, fruktansvärt. Hotell och kasinos. Neonljus och pulserande reklam. Världens mest imponerande fontäner med musikaliska ackompanjemang. Ett vulkanutbrott och ett sjöslag med sjunkande skepp. Keops pyramiden som hotell. Venedig inkl. gondoler. New York skyline omringat av rutschbanor. Världens vackraste. Världens största. Världens första. Världens endaste. Världens grymmaste. Du finner allt här och överallt har du chansen för att bli rik. Men också risk för det motsatta. Vi lämnar inga garantier.

Vi bor på Stratosphere Casino Hotel and Tower, som med sina 3 800 rum är ett av stadens största hotell. Se fram emot underbar mat och en imponerande utsikt från tornet som är stadens högsta. Du har möjlighet till ett dopp i poolen, både på 8:e och 25:e våningen.

På förmiddagen föreslår vi en tur till ett av USA´s största outlets, där alla shop-a-holic kan få utlopp för sina lustar. Kvällen använder vi på The Strip och tar en tur till Freemont Street i Oldtown Las Vegas, där vi bl. a.. ska se en fantastisk lasershow.

 
På Harley tur i Las Vegas
 
 
Las Vegas USA på MC
Dag 16

Sorry! Men det är inget att göra åt; väskan ska packas.
Men som tur är inte bara med kläder utan också med upplevelser för livet.

Vi påbörjar hemresan.

 
 
Dag 17

Ankomst till gamla Sverige. Tack för denna gång. See you again.

 
 
 
-Med reservation för ändringar i programmet/tiderna.

Därför MC-USA:

Branschens högsta kundnöjdhet.
Stor säkerhet för genomförd resa. Vi har aldrig avbokat en tur.
Alltid fast och rättvist pris. Genomskådligt set-up och branschens bästa priser
Alltid testade och välorganiserade resor med rutinerade guider på mc/följebil.
Alltid fritt modellval utan tillägg. Gäller också 1600 cc Harley Davidson modeller.
Alltid de nyaste Harley Davidson modellerna. Maximalt ett år gamla.
Aldrig dolda avgifter, tillägg eller ”sista-minuten” prisjusteringar.Med i priset är:

• Följe/servicebil
• Flygbiljetter
• Sightseeing i Los Angeles
• Sightseeing i Las Vegas
• Alla övernattningar i delat dubbelrum. Alla hotell är med pool.
• Hyra av motorcykel (Harley Davidson 1600cc utan tillägg)
• Fri kilometer
• MC försäkringen
• Fri kilometer
• Frukost på de flesta hotell
• Guider
• Transfer till och från flygplats i USA
• Betalning till en dansk reseförsäkring som heter Rejsegarantifond. Den täcker ev konkurs
   (Gäller även för svenska resenärer) Annars ombeds du att kontrollera dina försäkringar och sjukförsäkringar innan resan.
• Lån av hjälm (Om du inte föredrar att ha din egen med)
• Svensk resehandbok
• Flygplatsavgifter
 
 
 

På turen kan man välja mellan olika Harleys

   
 
 
Copyright © MC USA - All rights reserved. Följ oss på: Facebook Hem | E-mail | Resor